Zamieszczone przez wola_ksw
[O2] [FL] Przegląd GW - nie działa klima
Zwiń
X
-
[O2] [FL] Przegląd GW - nie działa klima
Pierwszy przegląd gwarancyjny auto ma 11 m-cy a klima nie działa. Odessano 500g czynnika wpuszczono 550g - klima już działa.
Zastanawia mnie dlaczego przy 500g czynnika już nie działała. Klimy nie używano tylko przez zimę, testowe włączenia były. Niepokoi mnie, że w prawie nowym aucie ju problemy z klimą.
-
-
Zamieszczone przez kris75misiul ale zimą są często warunki aby klimatyzacja zadziałała, jak jest mróz i włączysz funkcję odparowania szyby przedniej to klimatyzacja się załącza aby osuszyć powietrze
Przynajmniej "manuala" nie udało mi się zmusić do włączenia w temperaturze niższej od 2-3 stopni. Na Podhalu mrozy utrzymywały się przez kilka tygodni i ciekawe w jakim stanie jest moja klima.
Komentarz
-
-
Oczywiście sytuacja nie jest normalna. Ja zimą też jeżdzę bez klimy (generalnie, bo czasem włącze) a wczoraj załączona przyjemnie chłodzi. Raczej nie chodzi tu o poziom czynnika, bo przy niższych klima by tez chłodziła.
U mnie gdy miałem wyciek czynnika to klima chlodziła coraz słabiej na końcu tylko przez kratki nawiewu dla pasażera. Ubytek czynnika -50g jest dość spory. Pojedz do kogoś kto zna się na klimie i niech zrobi test szczelności układu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusZamieszczone przez kris75misiul ale zimą są często warunki aby klimatyzacja zadziałała, jak jest mróz i włączysz funkcję odparowania szyby przedniej to klimatyzacja się załącza aby osuszyć powietrze
Przynajmniej "manuala" nie udało mi się zmusić do włączenia w temperaturze niższej od 2-3 stopni. Na Podhalu mrozy utrzymywały się przez kilka tygodni i ciekawe w jakim stanie jest moja klima.
Komentarz
-
Komentarz